Gode råd

Man sover godt i en cykelvogn (Filsø Hede, Vestjylland, 2003)En cykelvogn gør cykelture mulige med selv helt små børn. En lift passer fint i vognen, og når barnet bliver for stort til liften kan det til gengæld godt sidde i vognen. Men vognen er ikke helt let at trække. Ligeud går det fint, men selv den mindste stigning føles som en mur at køre ind i. Pas især på med pakningen. En cykelvogn kan rumme meget, og man lader sig let friste til at lægge en masse bagage i den. Men det straffer sig hårdt på den første lille stigning. Bruger barnet bleer kan det anbefales at lægge disse bag i cykelvognen. De fylder, og har brug for vognens volumen, men de vejer ikke meget. Endvidere giver det den fordel, at de er i nærheden af barnet når de skal bruges.

Læg ikke cykelferien i den allervarmeste højsommer, især ikke hvis rejsen går sydpå. Det er mest behageligt at cykle hvis det er lidt svalt og gerne let skyet. 15-18 grader er ideelt. Det er også lettere at have madvarer med i bagagen hvis det ikke er alt for varmt.

 

 

 

Når toget kommer er det med at være klar (Kalundborg, 1999)Skal man med toget, så tøm cykelvognen og fold den sammen før toget kommer. Løsn også dens befæstelse til cyklen. Der er ikke tid til alt dette i den korte tid, toget holder ved perronen, hvis det ikke lige er på en endestation eller en hovedbanegård, man stiger på.

I samme situation: Forsøg om det er muligt at forudsige hvor på perronen, togets cykelindgang vil være, så man kan stå parat det rigtige sted. Er dette ikke muligt, så stå i den ende af perronen, toget skal komme fra, hold øje med cykelindgangen når toget kommer og sæt efter den når den kommer forbi, så kan man næsten være henne ved den inden toget får standset helt.

Når man kører flere på række, så lad forreste og bageste have indbyrdes kontakt via walkie talkie. Den kan let ligge i styrtasken. Hvis en er nødt til at stoppe op vil den forreste oftest nå at køre langt uden at opdage, at ikke alle er med. Med walkie talkie kan den bageste få den forreste stoppet med det samme.