Butterdejsroulade med marcipan
Martins eget påfund.
Serveret i Helle&Carstens sommerhus på Røsnæs, september 2007
Butterdej: |
Fyld: 300g marcipan 200g sukker 100-150g smør hakkede mandler, rosiner |
|
Bland mel, salt og vand lidt ad gangen til en jævn dej. Nogle mener,
det er en fordel at have lidt gær rørt ud i vandet først.
Rulles ud.
Halvdelen dækkes med tynde skiver margarine.
Den anden halvdel foldes ind over margarinen og rulles ud igen.
Foldes igen og rulles ud igen. Dette gentages 3-4 gange så dejen kommer
til at bestå af mange tynde lag mel og margarine.
(Hvis man snyder og benytter færdigkøbt butterdej startes herfra. Da er det nødvendigt at finde en løsning på at sammensætte flere pakker butterdej.)
Rul marcipanen ud på et stykke bagepapir til samme areal som dejen.
Læg den ovenpå dejen ved at tage fat i bagepapiret og vende det
forsigtigt rundt og placere marcipanen på dejen. Fjern forsigtigt bagepapiret
fra marcipanen.
Lav en remonce ved at blande sukkeret med blødgjort smør. Brug ikke mere smør end at det lige akkurat kan hænge sammen.
Bred remoncen ud i en bred stribe i den ene side af dej/marcipanarealet.
Drys rosiner og hakkede mandler ud over remoncen.
Rul dejen fra den side, remoncen ligger i, og rul videre så den bliver
en roulade.
Lav en form af bagepapir, som passer i størrelse til rouladen, og med
kanter som er et par cm høje. Læg rouladen deri. (Dette for at
holde lidt på remoncen, der gerne vil flyde ud under bagningen).
Sæt rouladen med papirform på en bagerist, som står i en dyb
bageplade (dette for at forhindre udflydende fedtstof i at svine hele ovnen
til).
Bages ved 170° i ca 1 time. Tilses nu og da; evt. fjernes afsmeltet fedtstof
ind imellem fra bagepladen