Juleplumkage 2017
Martins opskriftsfusion.
En kombination af to opskrifter fra 1980'erne. NB: Tilberedes 1 måned før servering. |
375 g smør |
Rosiner, pomeransskal, sukat og cocktailbær lægges i blød i portvin/cognac-blandingen i et døgn.
Lad smør og æg stå udenfor køleskabet nogle timer før bagningen.
Finmal mandlerne og bland dem i melet sammen med revet citronskal og vanillemarven.
Rør det sammen med det blødgjorte smør.
Pisk æg og farin grundigt sammen og bland det i mel/smørmassen.
Dræn de marinerede frugter i en sigte over en skål og drys dem
med lidt mel (så de ikke synker til bunds i dejen).
Den afdrænede portvin/cognac-blanding gemmes.
For formen med bagepapir og læg dej og frugter lagvis i den. Undgå så vidt muligt at frugter er synlige over dejen.
Bages ved 175° i ca 1½ time, hvis det er en flad (bradepandeagtig) form. Mere hvis det er en høj, smal form.
Efter bagning og afkøling overhældes kagen med den gemte portvin/cognac-blanding, pakkes ind i plastfilm og henlægges i køleskabet i en måneds tid.
Før servering overtrækkes kagen med udrullet marcipan eller konfektmasse og pyntes efter behag.