Mousselagkage
Til fødselsdagen kan et par mousser gøre lagkagen til en lækker
dessert og det behøver ikke være så meget sværere end
at lægge en lagkage sammen, for der er ikke behov for at bage noget. Opskriften
er fundet på spisbedre.dk
Til en stor springform skal der bruges:
Kiksebund:
Knus 250 g digestive og bland dem med 2 spsk brun farin og 2,5 spsk kakao. Tilsæt
lidt salt efter smag. Smelt 100 g smør (evt. lidt mere), så det
netop kan hænge sammen. Pres kiksemassen sammen i bunden af springformen.
Chokolademousse:
Udblød 2 blade husblas. Smelt 200 g (mælke)chokolade og rør
2 æggeblommer i. Varm 1 dl piskefløde til kogepunktet og opløs
husblasen heri. Rør den varme fløde i chokoladeblandingen. Pisk
2 dl piskefløde til skum og bland med chokolademassen, når den
er kølet af. Fordel på kiksebunden og sæt kagen i køleskab.
Mellemspil:
Her fordrer opskriften at man bager en chokoladelagkagebund. Jeg brugte en købt
bund. Man kunne også vælge blot at lægge næste mousse
ovenpå uden en bund imellem. Evt. kunne man lægge noget knas imellem
lagene.
Hindbærmousse:
Udblød 3 blade husblas. Lav en pure af 300 g hindbær, 125 g sukker
og vanilje. Kog i 5 minutter og smag til med citronsaft. Si pureen og hæld
saften tilbage i gryden, hvor den varmes op igen, så husblasen kan smeltes
i den. Pisk 2 dl fløde til skum og bland 150 g skyr i. Bland hindbærpureen
i til en jævn mousse. Den blev meget tynd. Hæld den ovenpå
kagen i en form, der forhåbentlig holder tæt og stil i køleskabet
igen.
(Madspildstip: hæld de frasiede hindbær i resten af din skyr, så
har du hindbærskyr)
Pynt kagen med friske hindbær og chokolade.