Mousselagkage

Til fødselsdagen kan et par mousser gøre lagkagen til en lækker dessert og det behøver ikke være så meget sværere end at lægge en lagkage sammen, for der er ikke behov for at bage noget. Opskriften er fundet på spisbedre.dk

Til en stor springform skal der bruges:

Kiksebund:
Knus 250 g digestive og bland dem med 2 spsk brun farin og 2,5 spsk kakao. Tilsæt lidt salt efter smag. Smelt 100 g smør (evt. lidt mere), så det netop kan hænge sammen. Pres kiksemassen sammen i bunden af springformen.

Chokolademousse:
Udblød 2 blade husblas. Smelt 200 g (mælke)chokolade og rør 2 æggeblommer i. Varm 1 dl piskefløde til kogepunktet og opløs husblasen heri. Rør den varme fløde i chokoladeblandingen. Pisk 2 dl piskefløde til skum og bland med chokolademassen, når den er kølet af. Fordel på kiksebunden og sæt kagen i køleskab.

Mellemspil:
Her fordrer opskriften at man bager en chokoladelagkagebund. Jeg brugte en købt bund. Man kunne også vælge blot at lægge næste mousse ovenpå uden en bund imellem. Evt. kunne man lægge noget knas imellem lagene.

Hindbærmousse:
Udblød 3 blade husblas. Lav en pure af 300 g hindbær, 125 g sukker og vanilje. Kog i 5 minutter og smag til med citronsaft. Si pureen og hæld saften tilbage i gryden, hvor den varmes op igen, så husblasen kan smeltes i den. Pisk 2 dl fløde til skum og bland 150 g skyr i. Bland hindbærpureen i til en jævn mousse. Den blev meget tynd. Hæld den ovenpå kagen i en form, der forhåbentlig holder tæt og stil i køleskabet igen.
(Madspildstip: hæld de frasiede hindbær i resten af din skyr, så har du hindbærskyr)
Pynt kagen med friske hindbær og chokolade.