Skrevet 11. oktober 2012

Trækbasun

Spillemand på en tagrygArvid erklærede allerede som 3-årig, at han engang ville spille trækbasun. Han så instrumentet ved en lejlighed og blev fascineret af det. Denne intention glemte han aldrig, og i tredie klasse var han gammel nok til at opfylde musikskolens aldersgrænse for undervisning på dette instrument. Dog ikke dermed sagt gammel nok til at kunne beherske instrumentet. Der skal godt med luft og lungekapacitet til at blæse basun, mere end en 9-årig kan levere, og derudover er armen heller ikke lang nok til at nå ud på yderste træk.

Men Arvid kløede på med krum hals og lod sig ikke gå på af fysiske begrænsninger; de skulle jo nok blive overvundet med tiden. Eleverne på Tårnby musikskole bliver lige fra start kastet ud i samspillets kunst og glæder i musikskolens aspirant-blæserorkester, som giver koncerter og tager på ture sammen. Det har været Arvid til stor fornøjelse i fire år, indtil han som som 14 årig avancerede til det store harmoniorkester HOT (HarmoniOrkester Tårnby), et af landets bedre musikskoleorkestre, som er i stand til at fastholde medlemmerne langt op i voksenalderen, og dermed fastholde stor rutine og spillekompetence.

En god basunist har mange muligheder i symfoniorkestre, harmoniorkestre, bigbands og jazzbands, og er ofte også kendetegnet ved at have engagementer mange steder. Så valget af basun rummer muligheder for en spændende og alsidig fremtid indenfor musikken.